FARMAVIT C
Description
dodatek paszowy dla drobiu, lisów, norek i warchlaków
Skład: 1 kg produktu zawiera:
Dodatki paszowe: dodatki dietetyczne – witaminy (3a): 1000 g witaminy C (kwasu askorbowego 3a300).
Składniki analityczne: sód – 0 g, magnez – 0 g, fosfor – 0 g, wapń – 0 g, lizyna – 0 g, metionina – 0 g, białko surowe – 0%, oleje i tłuszcze surowe – 0%, popiół surowy – 0%, włókno surowe – 0%.
Właściwości: Witamina C jest regulatorem procesów biochemicznych. Bierze udział w syntezie hormonów, przyswajaniu i przemianach żelaza, procesach odpornościowych i wytwarzaniu przeciwciał. Warunkuje prawidłowe funkcjonowanie tkanki łącznej, chrzęstnej i kostnej.
Wskazania: Produkt można podawać wspomagająco w stanach osłabienia (zima, wiosna), spadku odporności, okresach rekonwalescencji.
Stosowanie i droga podania: Roztwór produktu należy przygotować bezpośrednio przed podaniem. Podawać przez 2 5 dni. Drób: 0,01 0,02 g dziennie na sztukę lub 1,0 2,0 g/5 l wody; lisy, norki: 0,02 g dziennie na sztukę; warchlaki: 0,1 0,2 g dziennie na sztukę.
Masa netto 1 kg